Ajax Multiple Choice Questions :-

1. What is AJAX ?
A. is a programe
B. is a country name
C. is a football club name
Ans: A

2. What sever support AJAX ?
A. SMTP
B. WWW
C. HTTP
Ans: C

3. AJAX Stands for:
A. Asynchronous Javascript and XML
B. Abstract JSON and XML
C. Another Java Abstraction for X-Windows
D. Another Java and XML Library
Ans: A

4. What makes Ajax unique?
A.  It works as a stand-alone Web-development tool.
B.  It works the same with all Web browsers.
C.  It uses C++ as its programming language.
D.  It makes data requests asynchronously.
Ans: D

5. What does the XMLHttpRequest object accomplish in Ajax?
A.  It’s the programming language used to develop Ajax applications.
B.  It provides a means of exchanging structured data between the Web server and client.
C.  It provides the ability to asynchronously exchange data between Web browsers and a Web server.
D.  It provides the ability to mark up and style the display of Web-page text.
Ans: C

6. ________ Of the following technologies, which one provides the ability to dynamically interact with Web page layout?
A.  JavaScript.
B.  XML.
C.  Document Object Model.
D.  HTML.
Ans: C

7. What is the first step in creating a Joke of the Day application?
A.  Create the application’s text file.
B.  Write the application’s HTML.
C.  Turn the HTML application into an Ajax application.
D.  Upload the application to a Web server.
Ans: B

8. Ajax stands for Synchronous JavaScript and XML.
A. True
B. False
Ans: B

9. Ajax is a programming language.
A. True
B. False
Ans: B

10. Regarding the XMLHttpRequest Object, does the order in which one calls the “open” method and assign a function to the “onreadystatechange” event handler matter?
A. Yes
B. No
Ans: B

11. Can a call to the “send” method fire an error (assuming the user’s browser supports the XMLHttpRequest Object and the “send” method )?
A. Yes
B. No
Ans: B

12. ActiveX can be disabled via browser settings.
A. True
B. False
Ans: A

13. The XMLHttpRequest object can be disabled via browser settings.
A. True
B. False
Ans: B

14. Assuming that “xmlhttp” is a user-defined variable that carrys the Ajax requesting object, xmlhttp.status can carry a value of 4 after a successful request.
A. True
B. False
Ans: B

15. The XMLHttpRequest object supports a method called “quit”.
A. True
B. False
Ans: B

AJAX Objective Questions Pdf Free Download ::

16. Assuming that “xmlhttp” is a user-defined variable that carrys the Ajax requesting object, xmlhttp.status can carry a value of 0 after a successful request.
A. True
B. False
Ans: B

17. The XMLHttpRequest object can be used on subdomain1.mysite.com to request a page located at subdomain2.mysite.com according to the specification.
A. True
B. False
Ans: B

18. What combination of technologies gives AJAX its name?
A. ASP and XAML
B. Asynchronous JavaScript and XML
C. Autonomic Computing and DHTML
D. Atlas and XML
Ans: B

19. Which one of these legendary Greek mythical figures or places is the code name for Microsoft’s version of AJAX ?
A. Oracle
B. Atlas
C. Hercules
D. Delphi
Ans: B

20. Which Web browser is the least optimized for Microsoft’s version of AJAX?
A. Firefox
B. Opera
C. Safari
D. Internet Explorer
Ans: C

21. Which one of these technologies is NOT used in AJAX?
A. CSS
B. DOM
C. DHTML
D. Flash
Ans: D

22. AJAX comes in ____.
A. 2003
B. 2005
C. 2004
D. 2006
Ans: B

23. AJAX made popular by
A. Microsoft
B. IBM
C. Sun Microsystem
D. Google
Ans: D

24. AJAX based on
A. JavaScript and XML
B. JavaScript and Java
C. VBScript and XML
D. JavaScript and HTTP requests
Ans: A

25. Using AJAX we can made our web page
a. more interactive and faster
b. easy to connect web page with server
c. more dynamic
Ans: A

26.  What does the <noscript> tag do?
A. Enclose text to be displayed by non-JavaScript browsers.
B. Prevents scripts on the page from executing.
C. Describes certain low-budget movies.
D. None of the above
Ans: A

27. Why so JavaScript and Java have similar name?
A. JavaScript is a stripped-down version of Java
B. JavaScript’s syntax is loosely based on Java’s
C. They both originated on the island of Java
D. None of the above
Ans: B

28. When a user views a page containing a JavaScript program, which machine actually executes the script?
A. The User’s machine running a Web browser
B. The Web server
C. A central machine deep within Netscape’s corporate offices
D. None of the above
Ans: A

29. _____ JavaScript is also called client-side JavaScript.
A. Microsoft
B. Navigator
C. LiveWire
D. Native
Ans: B

30 _______ JavaScript is also called server-side JavaScript
A. Microsoft
B. Navigator
C. LiveWire
Ans: C

AJAX MCQs ::