DATABASE TESTING Multiple Choice Questions :-

1. RDBMS should focus on:
A. Logic only
B. Mission Critical Business functionality
C. Both A. and B.
D. None of the above.
Ans: B

2. Database Regression testing can be done:
A. Sometimes
B. Not required
C. Regular basis
D. None of the above.
Ans: C

3. A process of making a small change to a database schema, which improves its design without changing its semantics is known as
A. Refactoring
B. Regression testing
C. Unit testing
D. None of the above
Ans: A

4. Regression testing allows an extensive testing of:
A. Conceptual level.
B. Logical level and physical level
C. Conceptual, logical and physical level
D. None of the above
Ans: C

5. Which of the following is true:
A. TDD = TFA + Refactoring
B. TDD = TFA – Refactoring
C. TDD = TFA
D. None of the above
Ans: A

6. The copy of a database is called:
A. Instance
B. Alias
C. Sandbox
D. None of the above
Ans: C

7. A load testing CASE TOOL is:
A. SQL Unit
B. Rational Suite Test Studio
C. Turbo Data
D. None of the above
Ans: B

8. What type of join is needed when you wish to return rows that do have matching values?
A. Equi Join
B. Natural Join
C. Outer Join
D. All of the Above
Ans: D

9. The following SQL is which type of join: SELECT CUSTOMER_T. CUSTOMER_ID, ORDER_T. CUSTOMER_ID, NAME, ORDER_ID FROM CUSTOMER_T,ORDER_T WHERE CUSTOMER_T. CUSTOMER_ID = ORDER_T. CUSTOMER_ID
A. Equi Join
B. Natural Join
C. Outer Join
D. Cartesian Join
Ans: A

10. How many tables may be included with a join?
A. One
B. Two
C. Three
D. All of the Above
Ans: D

11. The following SQL is which type of join: SELECT CUSTOMER_T. CUSTOMER_ID, ORDER_T. CUSTOMER_ID, NAME, ORDER_ID FROM CUSTOMER_T,ORDER_T ;
A. Equi Join
B. Natural Join
C. Outer Join
D. Cartesian Join
Ans: D

12. Triggers are stored blocks of code that have to be called in order to operate.
A. TRUE
B. FALSE
Ans: B

13. The entity integrity rule states that:
A. no primary key attribute may be null.
B. no primary key can be composite.
C. no primary key may be unique.
D. no primary key may be equal to a value in a foreign key
Ans: A

14. A foreign key is which of the following?
A. Any attribute
B. The same thing as a primary key
C. An attribute that serves as the primary key of another relation
D. An attribute that serves no purpose
Ans: C

15. Which of the following is NOT a type of SQL constraint?
A. Primary Key
B. Foreign Key
C. Alternate Key
D. Unique
Ans: C

DATABASE TESTING Objective Questions Pdf Free Download ::

16. In which case would you use a FULL OUTER JOIN?
A. Both tables have NULL values.
B. You want all unmatched data from one table.
C. You want all matched data from both tables.
D. You want all unmatched data from both tables.
E. One of the tables has more data than the other.
Ans: D

17. “Evaluate this SQL statement: SELECT e.EMPLOYEE_ID,e.LAST_NAME,e.DEPARTMENT_ID, d.DEPARTMENT_NAME FROM EMP e, DEPARTMENT d WHERE e.DEPARTMENT_ID = d.DEPARTMENT_ID; In the statement, which capabilities of a SELECT statement are performed?”
A. Selection, projection, join
B. Difference, projection, join
C. Selection, intersection, join
D. Intersection, projection, join
E. Difference, projection, product
Ans: A

18. The DBMS acts as an interface between what two components of an enterprise-class database system?
A Database application and the database
B Data and the database
C The user and the database application
D Database application and SQL
Ans: A

19. A DBMS that combines a DBMS and an application generator is ________ .
A Microsoft SQL Server
B MS Access
C IBM DB2
D Oracle Corp
Ans: B

20. The advantage of using a spreadsheet is ____________ .
A. Calculations can be done automatically
B. Changing data automatically updates calculations
C. More flexibility
D. All of the Above
Ans: D

21. There are three types of data found in a spreadsheet:
A. Numbers, formulas, labels
B. Data, words, numbers
C. Words, numbers, labels
D. Equations, data, numbers
Ans: A

22. How we save database file in MS Access 2007 for Ms Access 2000?
A Save As MS Access 2000 Database
B Save Only
C Save Object As
Ans: A

23. When creating a new database in Microsoft Access, at what point is the user REQUIRED (i.e., the latest possible time) to name the database file within the Access software program?
A After some data has been entered into the tables for that database.
B Before the user exits the program, after having completed the desired work.
C Before the user creates any tables, immediately after giving the command to create a new database.
D After the tables and the relationship layout have been created, but before data is entered into the tables.
E After the tables have been created, but before the relationship layout is created
Ans: C

24. When creating a database in Microsoft Access _________________.
A Referential integrity is only enforced for those relationships for which the database designer or user places a check mark in a box for “enforce referential integrity” during or after creation of the relationships in the relationship layout.
B In Access it is impossible to create a table without designating a primary key.
C Foreign keys must be specified for each table.
D To delete a relationship, simply deleting one of the tables involved in the relationship will do the trick.
E All data entry problems will result in error messages
Ans: A

25. The view in which the field data types and field properties for a database table can be seen in Microsoft Access is called the __________.
A Datasheet View
B Design View
C SQL View
D Dashboard view
E Field View
Ans: B

26. You can add a row using SQL in a database with which of the following?
A. Add
B. Create
C. Insert
D. Make
Ans: C

27. The command to remove rows from a table ‘CUSTOMER’ is:
A. REMOVE FROM CUSTOMER …
B. DROP FROM CUSTOMER …
C. DELETE FROM CUSTOMER WHERE …
D. UPDATE FROM CUSTOMER …
Ans: C

28. What does White box database testing Involves?
A. testing of database triggers and logical views
B. performs module testing of database functions, triggers, views, SQL queries
C. validates database tables, data models, database schema etc
D. checks rules of Referential integrity.
E. All of the above
Ans: E

29. Database Checkpoints are Supported in All Environments.
A. TRUE
B. FALSE
Ans: A

30. Database checkpoint are displayed in the Expert View as a checkpoint.
A. Dbtable.checkpoint
B. Datatable.check
C. Dbtable.check
D. Dtable.check
Ans: C

31. In the Database checkpoint properties dialogbox, the ————– displays the data that was captured from the checkpoint
A. lotusdb area
B. table area
C. spreadsheet area
D. grid area
Ans: D

32. In the Database checkpoint properties dialogbox, you can select to check the ___________.
A. entire results set
B. specific rows
C. specific columns
D. specific cells
E. All of the above
Ans: E

33. Database checkpoint enables you to test database.
A. TRUE
B. FALSE
Ans: A

34. You cannot modify the SQL query Definition and the expected data in the database checkpoint.
A. TRUE
B. FALSE
Ans: B

35. In Database checkpoint properties dialog box, the default setting is to treat cell values as ———– and to check the exact text while ignoring spaces.
A. Numeric
B. String
C. Variant
D. Array
Ans: B

36. You can modify the value of the cell or you can parameterize it to use a value from an external source, such as ____________.
A. Data table
B. Environment Variable
C. Both A and B
D. None of the above
Ans: C

37. What do you need selenium ,with Java to connect to the Database.
A. JDK
B. JDBC
C. JVM
D. All of the Above
Ans: B

DATABASE TESTING MCQs ::