FIRST AID Multiple Choice Questions with Answers :-

1. How many compressions and breaths should you do for each cycle of CPR?

A. 15 compressions, 2 breaths
B. 30 compressions, 5 breaths
C. 30 compressions, 2 breaths
D. 15 compressions, 5 breaths
E. 30 compressions, 15 breaths
Ans: C

2. What causes Anaphylactic shock?

A. Choking
B. Insect sting or spider bites
C. 3rd degree burns
D. Heart attack
E. Stroke
Ans: B

3. What are the symptoms of third degree burn?

A. Charred skin, no pain
B. Charred skin, pain
C. Blisters and pain
D. Red and pain
E. Grey and pain
Ans: A

4. What is the first thing you should do for severe bleeding?

A. Put the victim in the recovery position
B. Direct pressure with clean cloth or hand
C. cover with clean cloth
D. Give oxygen
E. Give him water if conscious Explanation Stop the bleeding as soon as possible
Ans: B

5. Witch of the first aid duties below has the highest priority for you as a Cabin attendant?

A. Re-assure the passenger
B. Arange medical attention
C. Be aware of danger

Ans: C

6. What is the main purpose of the “Route”emergency transportation technique when providing treatment to a passenger?

A. To relocate (move) the passenger
B. To administer rescue breathing
C. To remove a blockage in the victims airway
D. To remove a blockage in the victims airway
E. To treat the absence of a victims breathing

Ans: A

7. What is your FIRST action when examining the condition of a patient?

A. Check for breathing
B. Check for insurance
C. Speak to the victim and shake his shoulders
D. Check for external injuries,
Ans: C

8. What is the main purpose of the “Heimlich” procedure

A. To remove a blockage in the victims airway
B. To treat the absence of a victims breathing
C. To treat an insufficient breathing
Ans: A

9. What’s happens with the carbonic acid dioxide (CO2) produced by the human body?

A. It remains in the body cells
B. It is transferred to the heart muscle
C. It is exhausted via the blood and breathing system
Ans: C

10. What can you do to avoid that a person experiences a short period of unconsciousness “Fainting”

A. Speak to the victim and administer a pain stroke
B. Let the victim remain in its chair
C. Apply fresh air, let the victim lay-down and reassure the victim
Ans: C

11. What applies to a victim with a reduced counsciousness?

A. The victim is still capable to speak
B. The victim is in shock
C. The victim does not react to speaking and shacking
D. The victim is still alert
Ans: A

12. How can you recognize a vein bleeding?

A. Blood flows equally out of the wound
B. Blood flows with pulses out of the wound
C. Blood flows slowly out of the wound
Ans: A

13. Where do you position the knot in the end of the bandages of a emergency bandage?

A. Always on top of the bandage
B. Crossed over the wound
C. Clearly away from the wound
Ans: C

14. Witch of the items mentioned below can cause a shock?

A. a short period of unconsciousness “Fainting”
B. a heart attack
C. a feeling of nausea
Ans: B

15. What should yo do for shock?

A. Give the passenger something to drink
B. Let the passenger sleep
C. Give nothing to drink, re-assure the passenger and seek medical assistance
Ans: C

16. What do you do for small cut.

A. Wash with soap and water, cover with a sterile bandage
B. Only cover with a sterile bandage
C. Clean the wound with cotton wool
Ans: A

17. What is included in the CPR procedure?

A. Rescue breathings only
B. Compression of the chest only
C. Rescue breathing and chest compressions
Ans: C

18. What can cause the blood circulation stop?

A. a heart attack
B. a bleeding in the smaller veins
C. a head wound

Ans: A

19. What do you do if someone suddenly begins to bleed severely?

A. Tell them to lick out the blood
B. Apply pressure to the wound
C. Scream and run
D. Remove foreign object
Ans: B

20. What are the symptoms of Hypothermia?

A. Warm and sweaty
B. Cold and sweaty
C. Cold, tired, shivering and acting abnormally
D. Just very sweaty
Ans: C

21. What is the best treatment of second degree burn?

A. Put Aloe vera lotion on it
B. Water
C. Put ice on the burn
Ans: B

22. How do you check for breathing?

A. Listen
B. Look for rising chest
C. Feel with the cheek
D. Look, Listen an Feel
Ans: D

23. A nosebleed can be stopped by:

A. Waiting
B. Pinching briefly the nostrils
C. Give something cold to drink
D. Put some cotton wool into the nose
Ans: B

24. Wich of the first aid duties below has the highest priority for you as a Cabin Attendant?

A. Be aware of danger
B. Re-assure the passenger
C. Arrange medical attention
Ans: A

25. What is your FIRST action when examining the condition of a patient?

A. Check for breathing
B. Check for external injuries
C. Speak to the victim and shake his shoulders
Ans: C

26. What is the correct procedure when treating with the AED?

A. Remove clothing, dry the passengers skin (when necessary) attach electrodes and turn on the AED
B. Call for assistance, turn on the AED and follow the instructions provided by the AED.
C. Dry the passengers skin (when necessary), attach electrodes, start rescue breathing, call for assistance and tun on the AED
Ans: B

27. What are the requirements for a cover bandage?

A. It may not absorb any fluids
B. It may not be older than 1 year
C. It must be sterile
Ans: C

28. What do you have to do when a passenger has no breathing?

A. Start CPR immediately
B. Put the victim in the recovery position
C. Continue with the breathing check
D. Count pulsations
Ans: A

29. What is the purpose of the “Heimlich” procedure?

A. To treat the absence of a victims breathing
B. To remove a blockage in the victims airway
C. To treat an insufficient breathing
D. To re-locate (move) the person
Ans: B

30. How can you recognize a arterial bleeding

A. Blood flows equally out of the wound
B. Blood flows slowly out of the wound
C. Blood flow with pulses out of the wound
Ans: C

FIRST AID Objective Type Questions pdf free Download ::

31. List what FAST stand for:

A. Face, Arms, Speech an Time
B. Fracture, Arm, Speech and Time
C. Face, Abdomen, Sleep and Time
D. Face, Arms, Speech and Treatment
Ans: A

32. How many compressions and breathings should you do for each cycle of CPR? (adult)

A. 15 compressions and 2 breaths
B. 15 compressions and 1 breaths
C. 30 compressions and 2 breaths
D. 30 compressions and 1 breaths
E. 5 compressions and 2 breaths
Ans: C

33) A passenger has been stung by a honey bee. The stinger is still under the skin and needs to be removed to prevent anaphylactic shock. What do you do next?

A. Remove the stinger using a pair of sterile tweezers
B. Remove the stinger using a credit card or a butter knife to scrape it out
Ans: A

34. A person is alergic for peanut butter an is going into anaphylactic shock. What do you do next?

A. Have them sit with their head between her knees and have them breathe deeply
B. Give them some water to cool the throat
C. Arrange medical attention
D. Give them some sweet drinks
E. Give them some aspirin immediately
Ans: C,E

35. What does ABC stand for? (more answers)

A. Airway
B. Back
C. Breathing
D. C-Spine
E. Circulation
Ans: A,C,E

36. When performing chest compressions on an adult we press the chest:

A. 2 – 3 cm
B. 2,5 – 3,5 cm
C. 4 – 5 cm
D. 1- 2 cm
E. 5 – 6 cm
Ans: C

37. When dealing with an unconscious casualty, you should check up to ?? seconds for normal breathing.

A. maximum 2 seconds for normal breathing
B. maximum 5 seconds for normal breathing
C. maximum 10 seconds for normal breathing
D. maximum 30 seconds for normal breathing
E. maximum 60 seconds for normal breathing
Ans: C

38. Having a ………………pulse is a sign of medical shock.

A. slow
B. rapid

Ans: B

39. What is a scold?

A. A burn by liquid or gas
B. A burn by fire
C. A break in your leg
D. Being beaten with a stick
Ans: A

40. What do you do when someone breaks an arm?

A. Scream and run
B. Put a plaster on it
C. Use an antisceptic wipe
D. Put the arm in a sling
Ans: D

41. Choose all of the factors in the list below that contribute to date rape:

A. Incompatible verbal and body language
B. Gender stereotypes
C. Hanging out with friends
D. Using straight talk
E. Unclear communication
Ans: A,B,E

43. abuser promise to change

A. tension building phase
B. incident/explosive stage
C. honeymoon stage
Ans: C

44. the victim believes the abuser will change

A. tension building phase
B. incident/explosive stage
C. honeymoon stage
Ans: C

45. victim is edgy and tries not to upset the abuser

A. tension building phase
B. incident/explosive stage
C. honeymoon stage
Ans: A

46. abuser feels sorry and guilty

A. tension building phase
B. incident /explosive stage
C. honeymoon stage
Ans: C

47. abuser has mood swings and is ver unpredictable

A. tension building stage
B. incident/explosiv stage
C. honeymoon stage
Ans: A

48. abuser physcially, verbally, or sexually assaults the victim

A. tension building phase
B. incident/explosive stage
C. honeymoon stage
Ans: B

49. abuser emphasizes how much they love the victim

A. tension building stage
B. incident/explosive stage
C. honeymoon stage
Ans: C

50. abuser constantly criticizes the victim

A. tension building phase
B. incident/explosive stage
C. honeymoon stage
Ans: A

51. Most poisoning take place in the home

A. true
B. false
Ans: A

52. The risk or rape is higher for women ages 30-40 than for women of other ages

A. true
B. false
Ans: B

53. Most acquaintance rapes involve the use of alcohol on the part of the victim, the assailant or both

A. true
B. false
Ans: A

54. kids who are victimzed by bullies tend to get lower grades

A. true
B. false
Ans: A

55. the difference between playful teasing and harassment is the person’s intent

A. true
B. false
Ans: A

56. comments can be considered sexual harassment even if the target welcomes the comments

A. true
B. false
Ans: A

57. the First Responder Law helps protect people hwne they render first aid

A. true
B. false
Ans: B

58. gossiping and spreading rumors is an attempt to damage a person’s reputation

A. true
B. false
Ans: A

59. if someone is having a seizure you should put something in their mouth so they don’t bite their tongue

A. true
B. false
Ans: B

60. harassment is all about power and control

A. true
B. false

Ans: A

FIRST AID MCQs ::