iPHONE APPS Multiple Choice Questions :-

1) Which of the following apps is a game?
A. Remote
B. Jenga
C. Logmein
D. Talkbox
Ans: B

2) When you using eggtimer, whilst GPS will work out your altitude on iPod touch
A. True
B. False
Ans: B

3) The iPhone is a line of Internet and multimedia-enabled smartphones designed and marketed by Intel Corporation.
A. True
B. False
Ans: B

4) Which App store has been mentioned in the lesson?
A. Samsung Apps
B. Nokis Ovi Store
C. Blackberry App World
D. Google Android Market
Ans: B,C,D

5) Which Internet browser is installed on the iPhone/iPad?
A. Internet Explorer
B. Opera
C. Safari
D. Firefox
E. Google Chrome
Ans: C

6) Standard to the iPhone/iPad is a device that allows the user to flip the screen from landscape to portrait mode simply by rotating the phone. By what name is this function better known?
A. Nanometer
B. Rotating sensor
C. Proximity sensor
D. Accelerometer
Ans: D

7) The iPhone/iPad doesn’t require a stylus to use its touch screen, instead it has been specifically designed for use with a finger(s) to touch and drag the screen. What is this technology called?
A. TapTouch
B. Multi-Touch
C. iTouch
D. 3DTouch
Ans: B

8) In which operating system iPhone/iPad development is done?
A. Widows
B. Linux
C. Mac OS
Ans: C

9) What is iPhone’s screen resolution?
A. 240×320
B. 320×480
C. 480×960
D. 800×600
Ans: B

10) The iPhone/iPad browser supports rendering Flash applets?
A. Yes
B. No
Ans: B

iPHONE APPS Objective Questions Pdf Free Download ::

11) Which company did Apple team up with to provide their iPhone/iPad Map software offering?
A. Microsoft
B. Google
C. Yahoo
D. MapQuest
Ans: B

12) iPhone applications can be ___________ on a MacBook Pro:
A. Developed and debugged
B. Debugged
C. Developed
D. Developed or debugged
Ans: A

13) Besides being based on C, the Objective-C language was derived from a language called __?
A. Cocoa
B. SmallTalk-80
C. C
D. Xcode
Ans: B

14) Apple has provided a powerful ___ (SDK) that allows for rapid iPhone/iPad application development.
A. Software Development Kit
B. Standard Development Kit
C. Standard Debugging Kit
D. Software Debugging Kit
Ans: A

15) The iPhone OS is a version of:
B. Linux
C. Mac OS X
D. Windows Mobile 5
Ans: C

16) Which one is NOT a development tool for iPhone/iPad applications?
A. The iPhone Simulator
B. Xcode
C. Interface Builder
D. SmallTalk-80
Ans: D

17) OOP stands for?
A. Object Owned Programming
B. Object Ordered Programming
C. Object Oriented Programming
Ans: C

18) Which is the latest version of the iPhone OS that is just released?
A. Version 2.5
B. Version 5.0
C. Version 3.1
D. Version 6.0
Ans: D

19) Object Oriented Programming (OOP) is a style of programming in which your code is broken up into units, known as
A. Objects
B. Classes
C. Objects or classes
D. Objects and classes
Ans: D

20) Keeping track of objects you own and releasing them when you’re done using them
A. Is a dumb idea and a big waste of my time
B. Is not a part of a good programming practice
C. Is necessary on the iPhone since it does not support garbage collection
D. None of the above
Ans: C

21) At the start of program execution all subclasses are initialized before the parent class
A. True
B. False
Ans: B

22) The @private directive restricts access to instance variables to methods in the class; subclasses cannot access the variables directly
A. True
B. False
Ans: A

23) If you start a class definition that conforms to a specified protocol, you need to release all the methods you will implement for that protocol in the @interface section.
A. True
B. False
Ans: B

24) int, float, and char are reserved words and examples of Objective-C basic objects.
A. True
B. False
Ans: B