MSBI Multiple Choice Questions :-

1. What is the difference between UNION and UNION ALL?
A. Union selects only unique row (data) from all queries and Union all selects all rows from all queries.
B. Union selects row (data) from all queries and Union all selects all rows from all queries.
C. Union selects only unique row (data) from all queries and Union all selects rows from all queries.
D. Union selects row (data) from all queries and Union all selects rows from all queries.
Ans: a

2. Define Row Number function?
A. To generate sequence number.
B. To generate sequence number based on order by column.
C. To generate number.
D. None.
Ans: b

3. What is Normalization? Types of normalization?
A. Join the tables
B. Move the data into tables.
C. Split the table to reduce duplicates and it has five types.
D. None
Ans: c

4. What are different types of joins?
A. Inner, outer, self join.
B. Equi join and cross join.
C. Right outer join.
D. All above.

Ans: d

5. What are the advantages of using stored procedure?
A. Pre executable program.
B. We can get the data.
C. Security.
D. It is similar to function.
Ans: a

6. What is BCP?
A. Bulk copy program.
B. Business continuity program.
C. A and B.
D. None.
Ans: a

7. Define Index?
A. Predefined pointers to data page.
B. It is primary key.
C. It is foreign key.
D. None.
Ans: a

8. What command do we use to rename db, table, and column?
A. Invoke command
B. Commit
C. Rename
D. None.
Ans: c

9. Define having clause?
A. It is similar to where but must use group by clause.
B. It is equal to where clause.
C. None.
D. It is equal to from clause.
Ans: a

10. What are the basic functions system databases?
A. To create functions.
B. To create stored procedure.
C. To maintain metadata information.
D. None.
Ans: c

11. Explain ETL process?
A. Extract, Translation, Loading.
B. Extract, Transformation , Loading
C. Both a and b.
D. None.
Ans: b

12. Difference between for loop and for each loop container?
A. For loop based on conditions and for each loop based on objects collections.
B. For loop based on objects collections and for each loop based on objects collections.
C. None.
D. Both a and b.
Ans: a

13. What does a control flow do?
A. To control workflow.
B. To control events.
C. To control data flows.
D. To control lookup.
Ans: a

14. Explain event handlers?

A. To handle data validations.
B. To handle errors.
C. To handle events.
D. None.
Ans: c

15. SSIS 2008 configuration types?
A. Five.
B. Four.
C. Three.
D. One.
Ans: a

16. Define Lookup transformation?
A. Used as reference table.
B. Used as master table.
C. Used as fact table
D. None.
Ans: a

17. Define synchronous transformations?
A. Input rows count and Output rows count are same.
B. Input rows count and Output rows count are not same.
C. None.
D. Input rows count and Output rows count are different.
Ans: a

18. How to rename file using SSIS tasks?
A. Using lookup.
B. Using Data flow.
C. Using File system task.
D. None.
Ans: c

19. What does mean by data auditing?
A. To maintain data load statistics in ETL process.
B. To know the errors.
C. To know the Primary keys.
D. None.
Ans: a

20. How many container tasks available in SSIS?
A. One.
B. Two.
C. Three.
D. Four.
Ans: d

21. Define role play dimensions?
A. One dimension used multiple times in the cube.
B. One dimension used in different cubes.
C. Shared across cubes.
D. None.
Ans: a

22. Define dimension usage in SSAS Cube?
A. To maintain cube data size.
B. To know the relationships between dimensions and fact.
C. To build business logic.
D. None.
Ans: b

23. MDX stands?
A. Memory, Distribution, extensions.
B. Memory, dimension, expressions.
C. Multi, dimension, expressions.
D. None
Ans: c

24. DSV stands?
A. Data source View.
B. It is view.
C. It has relationships and metadata.
D. All above.
Ans: d

25. How many types of actions available in the Cube?
A. One.
B. Two.
C. Three.
D. None.
Ans: c

MSBI Objective Questions Pdf Free Download ::

26. What do you understand by dynamic named set (SSAS 2008)?
A. To create dynamic set of members.
B. To create set of members.
C. None.
D. Both a and b.
Ans: a

27. How many types of dimension are possible in SSAS?
A. Four.
B. Five.
C. Six.
D. Seven.
Ans: c

28. In which scenario, you would like to go for materializing dimension?
A. To increase spee
B. To decrease memory size.
C. Both.
D. None.
Ans: a

30. What are the options to deploy SSAS cube in production?
A. Using BIDS.
B. Using SSMS.
C. Using XMLA.
D. All the above.
Ans: d

31. Describe Reporting Lifecycle?
A. Reports and reports models.
B. Report authoring, Management, Delivery.
C. Both.
D. None.
Ans: b

32. What can SQL Server Reporting Services do?
A. To create files.
B. To create tables.
C. To create Reports.
D. None.
Ans: c

33. Define reporting processing?
A. Report data processing.
B. Report rendering process.
C. Report delivery process.
D. All the above.
Ans: d

34. How many default rending options are available in SSRS2008?
A. Four.
B. Five.
C. Two.
D. One.
Ans: a

35. What is the usage of Report Builder?
A. To create reports.
B. To create reports for users.
C. Business users create reports.
D. None.
Ans: c

37 How many architecture components of SSRS 2008?
A. Five.
B. Six.
C. Seven.
D. None.
Ans: b

38. Explain on SSRS2008 Reporting Items?
A. Tablix,Chart,List
B. Sub Report.
C. Both A and B.
D. None.
Ans: c

39. What does mean by nested datasets?
A. Used datasets with in dataset.
B. A dataset.
C. None.
D. A table.
Ans: a

40. How many command line utilities of SSRS2008?
A. Three.
B. Four.
C. One.
D. None.
Ans: a

41. You are creating a SQL Server 2008 Integration Services (SSIS) package for Company.com. The package contains six Data Flow tasks and three Control Flow tasks. You should alter the package Which is the correct answer?
A. You should increase the two Control Flow tasks and one Data Flow task to a container.
Change the TransactionOption property of the container to Supported.
B. You should increase the two Control Flow tasks and one Data Flow task to a container.
Change the TransactionOption property of the container to Disabled.
C. You should increase the two Control Flow tasks and one Data Flow task to a container.
Change the TransactionOption property of the container to Required.
D. You should increase the two Control Flow tasks and one Data Flow task to a container.
Change the TransactionOption property of the container to RequiredNew.

Ans: C

42. You are managing a SQL Server 2008 Reporting Services (SSRS) sample which does not give some same rendering extensions for Company.com. You should make sure that you could set the server in order to render to Microsoft WorWhich is the correct answer?
A. You should change the AppSetttings.config file.
B. You should change the Global.asax file.
C. You should change the Machine.config file.
D. You should change the RSReportServer.config file
Ans: D

43. You are creating a SQL Server 2008 Integration Services (SSIS) package on a SQL Server 2008 database for Company.com. In order to develop a failure recovery plan that is published for a SQL Server. Which is the correct answer?
A. You should back up the master database.
B. You should back up the local database.
C. You should back up the system database.
D. You should back up the systemdb databse.
Ans: A

44. You are developing a SQL Server 2008 Reporting Services (SSRS) instance of report model for Company.com.In the Report Builder tool, the users should need to create their SSRS reports.
The data source they used will include a Microsoft SQL Server 2008 database. Which include 1000 tables? You should design the report model for users, and allow access to only the 20tables which they require for reporting. Which is the correct answer?
A. You should develop DataSet using the Web Service to Schema(s) option.
B. You should develop DataTable using the Web Service to Schema(s) option.
C. You should develop a data source view and select only the required tables and views.
D. You should set the data source view in the setting file.
Ans: C

45. You are managing a SQL Server 2008 Analysis Services (SSAS) database for Company.com.A sales manager called Clerk is responsible for the sales of bikes in the Northeast region. You decide to give some rights to the rights to Clerk to visit the database.You won two roles below called Southern Region and Nikes. Their schemas are listed below:You have make The Visual Totals properties attribute true for roles above.You should make sure that Clerk could browser the
workers in the Product dimension which link to the Nikes category in the Southern region. Which is the correct answer?
A. You should increase Clerk to a Nikes role
B. You should increase Clerk to the Southern Region role.
C. You should increase Clerk to a new role which owns components below:
D. [ Products Territory Region].[Southern]} as the permitted configuration.{[Product].[Product Category].[Product Category].[Nikes]} as the permitted
E. You should increase Clerk to the default Region role.

Ans: C

46. You are managing a SQL Server 2008 Analysis Services (SSAS) database which includes a Sale dimension that includes the Category and Subcategory properties for Company.com.There is a rigid relationship type for properties. The data source for the Sale dimension alters the relationship between the Type and Sub Type values. You should make sure that you could run an XML to operate he dimension to reflect the change normally for Analysis (XMLA). Which is the correct answer?
A. You should utilize the ProcessDefault command.
B. You should utilize the ProcessClear command.
C. You should utilize the ProcessIndexes command.
D. You should utilize the ProcessDefault and the ProcessClear commands.
Ans: D

47. You are managing a SQL Server 2008 Analysis Services (SSAS) instance for Company.com. In order to execute the Usage-Based Optimization Wizard you should make query logging enable.
Which is the correct answer? Which is the correct answer?
A. You should make the QueryLogSampling server attribute default value.
B. You should make the QueryLogSampling server attribute 5.
C. You should configure the server property of DefaultFolders.
D. You should configure the QueryLogConnectionString server attribute and set a valid
connection string.
Ans: D

48. You are managing a SQL Server 2008 Analysis Services (SSAS) database for Company.com.You get the Duplicate Key error when you operate the Analysis Services
database.You should alter the ErrorConfiguration attribute in order to make processing run normally. Which is the correct answer?
A. You should alter the Dynamic Management View (DMV)
B. You should alter the Local Group
C. You should alter the dimension
D. You should alter the Transactions Log
Ans: C

49. You are managing a SQL Server 2008 Analysis Services (SSAS) database for Company.com. In order to update data in a partition each hour you should run the incremental processing method.
In order to solve the problem, which is the correct answer?
A. You should utilize ProcessAdd for Analysis (XMLA) command
B. You should utilize default command for Analysis (XMLA)
C. You should utilize ProcessNone for Analysis (XMLA) command
D. You should utilize ProcessView for Analysis (XMLA) command
Ans: A

50. You are developing a SQL Server 2008 Reporting Services (SSRS) report for Company.com.Assembly should be created in order to run real-time lookup and currency conversion. The assembly has a static class named daily which lives in the namespace HomeCalc.there is a method called DMO which need two arguments, Cuurnt and HomeCalcWhen the report is operating, you should reference the ToEUR method in an expression to convert USD to USO. Which is the correct answer?
A. You should use the expression of =Code. HomeCalDaily. USO (Fields! Cuurnt.Value,” DMO”)
B. You should use the expression of =Code! HomeCalDaily. USO (Fields! Cuurnt.Value,”DMO”)
C. You should use the expression of = HomeCalDaily.USO (Fields! Cuurnt.Value,”USD”)
D. You should use the expression of = HomeCalc! Daily.USO (Fields! Cuurnt.Value,”USD”)
Ans: C

MSBI MCQs ::