PERL Multiple Choice Questions :-

1) Arrays are denoted by _______in Perl.
A. @
B. %
C. $
D. #
Ans: A

2) Scalar is denoted by_______in Perl.
A. #
B. $
C. %
D. ^
Ans: B

3) Does Perl have objects?
A. Yes
B. No
Ans: A

4) What will display the list of warning messages regarding the code?
A. Strict pragma
B. The -w Command-line argument
C. Using the built-in debugger
Ans: B

5) When the “require” function loads?
A. Runtime
B. Compile time
C. Both
Ans: A

6) The “+=” is which type of operator?
A. comparison operators
B. Arithmetic operators

C. Increment/ decrement operators
D. Assignment operators
Ans: D

7) Select comparison operator from the options.
A. *=
B. &&
C. !=
D. =
Ans: C

8) Scalar stores –
A. Multiple value
B. Single value
C. Double value
D. Float value
Ans: B

9) The “%” is used for
A. Scalar variables
B. Hash variable
C. Arrays
D. Subroutines
Ans: B

10) What is used to identify the Subroutine?
A. @
B. $
C. &
D. #
Ans: C

PERL Objective Questions Pdf Free Download ::

11) What is ‘->’ symbol?
A. Postfix dereference operator

B. Prefix dereference operator
C. Infix dereference operator
D. None of this
Ans: C

12) Can we load binary extension dynamically?
A. Yes
B. No
Ans: A

13) Select the option which allows the user to scroll through the entire program line by line in Perl.
A. Using the strict pragma
B. Using the built-in debugger
C. Using the string pragma
D. Using the built-in error
Ans: B

14) Command line arguments in Perl are stored in
A. Scalar
B. Resource
C. Array
D. Hash
Ans: C

15) Select data type in Perl which stores associative arrays.
A. Resource
B. Scalar
C. Hash
D. Array
Ans: C