SAP FICO Multiple Choice Questions :-

1. SAP SUPPORT PACKS CAN BE APPLIED TO WHICH TYPE OF LANDSCAPE?

A.1-SYSTEM LANDSCAPE
B.2-SYSTEM LANDSCAPE
C.3-SYSTEM LANDSCAPE
D.ALL OF THE ABOVE
Ans: D

2.  ON SAP INSTALLATION WHICH OF THE FOLLOWING CLIENT/CLIENTS ARE MADE BY DEFAULT?

A.CLIENT 000
B.CLIENT 001
C.CLIENT 066
D.ALL OF THE ABOVE
Ans: D

3. IS IT POSSIBLE TO HAVE MULTIPLE LANDSCAPES IN ONE TRANSPORT DOMAIN ?
A. YES
B. NO
Ans: A

4. THE SYSTEMS IN A SYSTEM LANDSCAPE SHARE CUSTOMIZING AND REPOSITORY OBJECTS VIA ________ ?
A.TRANSPORT REQUESTS
B.CONSOLIDATION ROUTE
C.REMOTE FUNCTION CALL
D.ALL OF THE ABOVE
Ans: A

5. DEVELOPMENT CLASSES CONTAINS ____________?

A.REPOSITORY OBJECTS
B.USER MASTER DATA
C.CUSTOMIZING DATA
D.ALL OF THE ABOVE
Ans: A

6. IS IT POSSIBLE TO DEFINE MORE THAN ONE CONSOLIDATION AND DELIVERY ROUTES IN A TRANSPORT DOMAIN ?
A. YES
B. NO
Ans: A

7. WHICH OF THE FOLLOWING INFORMATIONS ABOUT TRANSPORTS REQUESTS NOT PRESENT IN COFILES?

A. INFORMATION OF TRANSPORT TYPES
B. REQUIRED IMPORT STEPS
C. TRACE FILES
D. POST PROCESSING EXIT CODES
Ans: C

8. WHICH OF THE FOLLOWING FUNCTION PHYSICALLY WRITES FILES TO THE OPERATING SYSTEM LEVEL IN TRANSPORT MANAGEMENT SYSTEM?

A. IMPORT
B. EXPORT
C. BOTH A & B
D. NONE OF THE ABOVE
Ans: B

9. WHICH VERSION ONE CAN USE ENHANCED TRANSPORT MANAGEMENT SYSTEM (TMS+) ?

A. NW 700 SP12
B. NW 700 SP10
C. BOTH A & B
D. NONE OF THE ABOVE
Ans: A

10. WHICH OF THE FOLLOWING TRANSACTION CODE USED TO RELEASE A TASK?

A. SE05
B. SE07
C. SE09
D. SE04
Ans: C

11. COPYING OF ONE PACKAGE NAME TO ANOTHER PACKAGE NAME IS CALLED ?

A. TRANSPORT OF COPIES
B. RELOCATION
C. CUSTOMIZING REQUEST
D. WORKBENCH REQUEST
Ans: B

12. IF WE WRITE AN ABAP PROGRAM IN CLIENT 800 AND MAKE A TRANSPORT REQUEST FOR THIS THEN THE REQUEST OF WHICH TYPE?

A. TRANSPORT OF COPIES
B. RELOCATION
C. CUSTOMIZING REQUEST
D. WORKBENCH REQUEST
Ans: D

13. WHILE DOING SYSTEM COPY, YOU HAVE TO PRESERVE RFC DESTINATIONS (SM59), WHAT      PROCEDURE WILL YOU FOLLOW –  ?

A. EXPORT SM59 TABLES USING TRANSPORT REQUEST
B. TAKE SNAPSHOTS AND PRESERVE THEM
C. THIS IS NOT POSSIBLE, THE DATA WILL BE OVERWRITTEN
D. USER SAP* AND INSTALL
Ans: A

14. WHAT IS THE FULL FORM OF SSCR?

A. SAP SOFTWARE CHANGE REQUIREMENTS
B. SAP SOFTWARE CHANGE REQUESTS
C. SAP SOFTWARE CHANGE REGISTRATION
D. SAP SOFTWARE CHANGE REPRESENTATION
Ans: C

15.IN WHICH SUBDIRECTORY THE SUPPORT PACKAGES SHOULD BE UNCARRED ?

A. /USR/SAP/TRANS/EPS/IN
B. /USR/SAP/TRANS/OUT
C. /USR/SAP/TRANS/LOG
D. /USR/SAP/TRANS/SUPP
Ans: A

Q16. IN WHICH CLIENT SHOULD WE CONFIGURE STMS ?

A. 000
B. 001
C. 800
D. ANY CLIENT
Ans: A

Q17. WHICH OF THE FOLLOWING SAP TOOL/TOOLS USED IN A  CUSTOMIZING PROJECT ?

A. SAP IMG
B. TRANSPORT ORGANIZER
C. ABAP WORKBENCH
D. A & B
Ans: D

Q18. IN A THREE SYSTEM LANDSCAPE THE PROJECT MANAGER WILL EXPORT HIS REQUEST FROM QUALITY SYSTEM?

A. RIGHT
B. FAKE
Ans: B

Q19. WHAT ARE THE COMPONENTS OF R3 SYSTEM WITH RESPECT TO THREE TIER ARCHITECTURE?

A. DATABASE,APPLICATION,PRESENTATION
B. DEVELOPMENT,QUALITY,PRODUCTION
C. DEMO,TRAINING,SANDBOX
D. MS,ICM,GN
Ans: A

Q20. WHEN A USER SENDS REQUEST TO SAP SYSTEM VIA BROWSER, WEB REQUESTS ARE FIRST HANDLED BY?

A. ICM
B. MS
C. GW
D. SDM
Ans: A

Q21. WHICH SYSTEM IS RESPONSIBLE FOR MAINTENANCE OF INFRASTRUCTURE & CONFIGURATION OF STMS?

A. DOMAIN CONTROLLER
B. SOFTWARE DEVELOPMENT SYSTEM
C. PORTAL SYSTEM
D. PRODUCTION SYSTEM
Ans: A

Q22. TRANSPORT REQUEST IS MADEUP OF ?

A. COFILE
B. DATAFILE
C. BOTH A & B
D. NONE OF THE ABOVE
Ans: C

Q23. TRANSACTION SCC1 COPIES CHANGES FROM ONE CLIENT TO ANOTHER CLIENT BASED ON ?

A. TASK
B. TRANSPORT REQUEST
C. TRANSPORT REQUEST & IT’S TASK
D. ALL OF THE ABOVE
Ans: D

Q24. WHICH OF THE FOLLOWING DOES NOT COME UNDER /USR/SAP/TRANS ?

A. BIN
B. PROFILE
C. TMP
D. LOG
Ans: B

Q25. WHICH OF THE  FOLLOWING CONTANS A MESSAGE SERVER ?

A. DIALOG INSTANCE
B. CENTRAL INSTANCE
C. BOTH A & B
D. NONE OF THE ABOVE
Ans: B

Q26. IN SAP NETWEAVER AS ABAP+JAVA TWO DIFFERENT DATABASES ARE REQUIRED, ONE FOR ABAP, ANOTHER FOR JAVA. ?

A. RIGHT
B. FAKE
Ans: A

Q27. COMMUNICATION BETWEEN ABAP STACK AND JAVA STACK IS DONE THROUGH ___. ?

A. SDM
B. JCO
C. SCM
D. ICM
Ans: B

Q28. BASIC FUNCTIONALITY 7.00 MATCHES WITH CORE COMPONENT ?

A. 6.0
B. 5.0
C. 4.7
D. NONE
Ans: A

Q29. DATA FROM DIFFERENT CLIENTS IS KEPT SEPERATELY?

A. AT THE O.S LEVEL
B. AT THE KERNEL LEVEL
C. BOTH
D. NONE.
Ans: B

Q30. A NEW PATCH DEPLOYEMENT IN JAVA STACK IS DONE BY THE TOOL?

A.SPAM
B.SAINT
C.TP
D.SDM
Ans: D

Q31. WHICH OF THE FOLLOWING WILL BE DEFAULT NAME OF CONSOLIDATION ROUTE FOR A THREE SYSTEM LANDSCAPE CONTAINING, QMS, DMS AND PMS SYSTEMS?

A.ZQMS
B.ZDMS
C.ZCON
D.ZDEV
Ans: B

Q32. WHICH OF THE FOLLOWING STRATEGIES IS MOST RECOMMENDED AS A TRANSPORT STRATEGY IN SAP?

A.QUEUE CONTROLLED MASS TRANSPORT
B.QUEUE CONTROLLED SINGLE TRANSPORT
C.WORKFLOW CONTROLLED TRANSPORT
D.NONE OF THE ABOVE
Ans: A

Q33. IN A TRANSPORT DOMAIN CONTAINING 8 SYSTEMS, TWO SYSTEMS CAN SHARE A SAME SYSTEM ID ?

A.RIGHT
B.FAKE
Ans: B

Q34. IS IT POSSIBLE TO DEFINE MORE THAN ONE CONSOLIDATION AND DELIVERY ROUTES IN A TRANSPORT LANDSCAPE ?

A. YES
B. NO
Ans: B

35. WHICH OF THE FOLLOWING PROPERTY SHOULD ONE CONSIDER WHEN DECIDING THE DOMAIN ?
A. /USR/SAP/TRANS/EPS/IN  ?

Ans
B. /USR/SAP/TRANS/OUT
C. /USR/SAP/TRANS/LOG
D. /USR/SAP/TRANS/SUPP

CONTROLLER SYSTEM.

A. HIGH AVAILIBILITY     Ans
B. EASILY ACCESIBLE
C. PROTECTED UNDER A DEMILITARIZED ZONE
D. LEAST USAGE

36. WHEN DOES THE BUFFER OF PRODUCTION GETS POPULATED IN STANDARD THREE SYSTEM LANDSCAPE ?

A. EXPORT FROM THE DEVELOPMENT
B. IMPORT INTO QUALITY
C. IMPORT INTO PRODUCTION
D. EXPORT FROM QUALITY
Ans: B

37. IN A THREE SYSTEM LANDSCAPE, HOW CAN YOU APPLY A SNOTE THROUGHOUT THE LANDSCAPE ?
A. APPLY IN DEVELOPMENT, THEN IN QUALITY AND FINALLY IN PRODUCTION
B. APPLY IN DEVELOPMENT,EXPORT, THEN IMPORT IN QUALITY AND FINALLY IN PRODUCTION
C. APPLY ONLY IN DEVELOPMENT AND PRODUCTION
D. THROUGH TRANSACTION – LANDNOTE
Ans: B,C

38. WHICH OF THE FOLLOWING WILL CHANGE AFTER APPLYING SUPPORT PACK TO A COMPONENT ?

A.COMPONENT RELEASE VERSION
B.ANCIENT LICENSE GETS DELETED
C.SUPPORT PACKAGE PATCH LEVEL
D.KERNEL PATCH
Ans: C

39. WHICH OF THE FOLLOWING IS CLIENT DEPENDENT REQUEST ?

A. TICKTING REQUEST
B. CUSTOMIZING REQUEST
C. WORKFLOW REQUEST
D. WORKBENCH REQUEST
Ans: B

40. A PROJECT MANAGER MAKES ______ AND DISTRIBUTES INDIVIDUAL  ______ TO THE CUSTOMIZING TEAM ?

A. PROJECT, TRANSPORT REQUEST
B. PROJECT, TASK      Ans
C. TASK, TRANSPORT REQUEST
D. TRANSPORT REQUEST, PROJECT
Ans: B

SAP FICO Objective Questions Pdf Free Download ::

41. WHEN YOU WANT TO ADD A NEW COMPONENT TO YOUR EXISTING NW 700 SYSTEM, FOR EXAMPLE, FIN_BASIS 700 – YOU WILL USE ?

A. SPAM
B. SAINT
C. SDM
D. JSPM
Ans: B

42. WHEN YOU WANT TO ADD A NEW PATCH TO YOUR EXISTING COMPONENT, FOR EXAMPLE, FIN_BASIS 700 – YOU WILL USE ?

A. SPAM
B. SAINT
C. SDM
D. JSPM
Ans: A

43. THREE SYSTEMS IN A SINGLE LANDSCAPE CAN HAVE DIFFERENT TRANSPORT DIRECTORIES ?

A. YES
B. NO
Ans: A

44. THE FOLLOWING TABLES ARE USED FOR COMMUNICATION BETWEEN RDD* JOBS AND TP WHILE IMPORT OF A TRANSPORT REQUEST ?

A.TRBAT
B.T000
C.TRJOB
D.USR02
Ans: A,C

45. WHAT WILL YOU CHECK WHEN YOU SEE A TRUCK SYMBOL IN IMPORT QUEUE, AND THE TRANSPORT IS HANGING ?

A. YOU WILL CHECK THE LOGS IN /USR/SAP/TRANS/TMP      Ans
B. YOU WILL CHECK IF THE USER TMSADM IS LOCKED
C. CHECK IF RDDIMPDP IS RUNNING AS BACKGROUND JOB    Ans
D. CONTACT THE DEVELOPER FOR CLARITY

DEPLOYEMENT

A. /USR/SAP/TRANS/EPS/IN      Ans
B. /USR/SAP/TRANS/OUT
C. /USR/SAP/TRANS/LOG
D. /USR/SAP/TRANS/SUPP

46. What is the T Code for payment with printout?
A. F-18
B. F-19
C. F-20
D. F-17
Ans:  A

47. What is the T Code for post incoming payments?
A. F-27
B. F-28
C. F-55
D. F-11
Ans:  B

48. What is the T Code for document archving?
A. F145
B. F045
C. F405
D. F05
Ans:  B

49. What is the T Code for clear customer?
A. FB1D
B. FBD1
C. F1BD
D. FB1C
Ans:  A

50. What can be the reasons for archiving data?
A. Improve response time
B. Keep data secret from auditors
C. Reduce system downtimes during software upgrades
D. None of the above
Ans:  A,C

51. You can clear open items only when they have same
a. business area, amount, opposite dr/cr indicator and same entry in fields that
are configured for automatic clearing
b. amount, opposite dr/cr indicator
c. business area, amount and opposite dr/cr indicator
d. amount, opposite dr/cr indicator and same entry in fields that are configured for automatic clearing
Ans: A

52. Foreign currency valuations on G/L accounts are performed on the following accounts
a. all accounts
b. all accounts managed on open item basis
c. all accounts managed on open item basis and all accounts with account currency different from local currency
d. accounts managed on open item basis having foreign currency transactions and all accounts with account currency different from local currency
Ans: D

53. You can display account balances of several related accounts through
a. account groups
b. sort key
c. worklists
d. totals variant
Ans: C

54. You run BA/PC adjustments for
a. balancing BA level balance sheet for inter business area transactions
b. balancing company code level balance sheet for inter company transactions
c. posting adjustment entries for changed reconciliation accounts
d. posting vendor/customer reclassification at business area level
Ans: A

55. Fast entry screens in FI are used to enter
a. customer and vendor line items
b. G/L line items
c. G/L, customer and vendor line items
d. Invoice receipt against GR
Ans: B

56. Easily entered document entry templates are called
a. sample document
b. account assignment models
c. worklists
d. recurring documents
Ans: B

57. Posting keys are used to decide
a. dr/cr indicator, field status of transaction screen, account types
b. dr/cr indicator, account types
c. dr/cr indicator, field status of transaction screen, account types, special G/L applicability
d. dr/cr indicator, field status of transaction screen
Ans: C

58. How many parallel currencies are possible and at what level they are assigned?
a. 2 local currencies, chart of account
b. 3 local currencies, chart of account
c. 2 local currencies, company code
d. 3 local currencies, company code
Ans: D

59. Cross company code transactions are carried out between company codes 0001 and 0002 in the year 1999. The accounting document created for 0001 is 9800005210 and that for 0002 is 9800004236. This is created from company code 0001. The cross company code number generated is
a. 000198000052100001
b. 980000423600020001
c. 9800005210000199
d. 9800004236000299
Ans: C

60. When you reverse a posted document, the document number must be
a. internal
b. external
c. internal or external
d. manually assigned
Ans: A

61. Financial statements can be generated in
a. local currency
b. document currency
c. controlling area currency
d. any currency for which customization is maintained
Ans: D

62. The views maintained for vendor master data are
a. general data, company code data
b. general data, company code data, purchasing data
c. general data, company code data, business area data
d. general data, company code data, business area data, plant data
Ans: B

63. Group key assigned to vendor master records control the following
a. it is a combination of up to three fields based on which open invoices are selected for automatic payment
b. basis for grouping several vendors for balance display
c. basis for classifying vendors for standard reporting
d. it is a combination of up to three fields based on which open invoices are selected for manual payment
Ans: A

64. Posting through a special ledger indicator affects
a. the main reconciliation account of the vendor or customer
b. the alternative reconciliation account mapped to the main reconciliation account of the vendor/customer
c. the alternative reconciliation account and the main reconciliation account of the vendor/customer
d. offsetting entry to the main reconciliation account of the vendor/customer
Ans: B

65. Check management with relation to outgoing payments is possible for open items for
a. vendors
b. vendors and customers
c. vendors, customers and G/L accounts
d. vendors and G/L accounts
Ans: B

66. If you do not want to enter a document with provision for updating the ledger on approval from authorized officials, you use the following functionality
a. parked document
b. sample document
c. account assignment model
d. recurring document
Ans: A

67. Accounting for down payment request involves
a. statistical items
b. parked items
c. noted items
d. regular items
Ans: C

68. Business area is determined for accounting documents generated automatically from logistics modules are on the basis of
a. plant-division combination
b. plant-division-distribution channel combination
c. plant-sales area combination
d. plant-division combination and sales area
Ans: D

69. When you carry out regrouping through AR or AP, the following activities are performed
a. reclassify where debtors have credit balance and vice versa
b. reclassify open items by remaining life
c. reclassify by changed reconciliation accounts
d. all of the above
Ans: D

70. When you carry out automatic payment, bank through which payment is effected is based on
a. ranking order of house banks
b. house banks maintained for specific business areas
c. house banks entered in the parameters of the run
d. ranking order and available balance in the accounts
Ans: D

71. Payment needs to be made against invoices with payment blocks created during invoice verification. Payment block can be removed by
a. release block in MM
b. changing the field entry from the invoice document
c. by reallocating in the payment proposal
d. cannot be removed
Ans: A

72. In SAP, a bill of exchange receivable items is cleared during
a. discounting the bill
b. transfer posting with clearing
c. reversal of contingent liability
d. clearing against outstanding advances from the customers
Ans: C

73. In which of the following processes do the original invoices remain as open items
a. residual payment
b. partial payment
c. charge off difference
d. distribute difference
Ans: B

74. How do you assign credit terms while drawing a bill of exchange on your customer?
a. by assigning payment terms to bill of exchange item
b. by assigning due date to the bill of exchange item
c. by assigning payment term to invoice item
d. by assigning due date to invoice item
Ans: B

75. GR/IR account is managed on open item basis, and the indicator balance in LC only is ticked. During a GR, it is credited with $100 (exchange rae USD:INR = 1:40). At the time of invoice receipt, exchange rate is Rs.41 = $1, Uf ckearubg fir $100 is done for the GR/IR account, what is the foreign currency exchange rate posting?
a. cr Rs.100
b. dr Rs.100
c. cr $100
d. no exchange rate posting
Ans: D

76. What are the different account types in SAP?
a. customer, vendor, GL
b. customer, vendor, GL, asset, material
c. customer, vendor
d. customer, vendor, asset
Ans: B

77. When several organizational units carry out dunning within a single company code, the SAP entity used to distinguish and control the process is called
a. dunning procedure
b. dunning key
c. dunning clerk
d. dunning area
Ans: D

78. If you do not want to dun a vendor beyond a particular level
a. use dunning key to limit the maximum level
b. use dunning block on the vendor master
c. use dunning clerk to block dunning
d. use dunning block on the dunning procedure
Ans: A

79. If you want to chose a different set of fields in a vendor account line item display, you choose a different
a. sort variant
b. totals variant
c. line layout
d. additional fields
Ans: C

80. What are the three data types in SAP
a. master data, transaction data, and balance data
b. master data, table data, and user data
c. master data, table data, and transaction data
d. table data, user data and transaction data
e. master data, table data and server data
Ans: C

SAP FICO MCQs ::