SAP NETWEAVER Multiple Choice Questions :-

1. You can implement an SAP NetWeaver Portal in your landscape to achieve various business goals. Which of the following scenarios are supported by SAP Netweaver Portal?
a. External facing Portal
b. Federated Portal
c. Inter Operability with third party Portals
d. All of the above
Ans: d

2. Which of the following statements about Knowledge Management (KM) are true?
a. Knowledge Management is a part of SAP NetWeaver Enterprise Portal.
b. The entire functional scope and configuration of the Knowledge Management capabilities are available in portal iViews.
c. You do not need TREX to run knowledge management.
d. a and b both are true
Ans:d

3. With the collaboration capabilities, SAP NetWeaver allows communication and collaboration in the portal. This allows SAP NetWeaver to bring together members of project groups regardless of time and of their geographic location. Which of the following functionalities are supported by ‘Collaboration’?
a. Asynchronous Collaboration
b. Groupware Integration
c. Real time Collaboration
d. All of the above
Ans:d

4. You would like to share content between SAP and non-SAP portal systems that are distributed across your landscape, thus providing a single portal access point per user to portal, with one portal as logon portal for all users. Which of the following can you use?
a. Federated Portal with Content Federation
b. Federated Portal with Portal federation
Ans:a

5. When you create new content objects in the PCD, there are two main procedures, out of which one is using Copies. How many methods are there to create copies and which are they?
a. (i) Creating an object based template, (ii) Pasting one object into another as a copy.
b. (i) New object by copying an existing object and pasting it elsewhere as a copy (ii) By pasting one content object into another object as a copy.
c. By pasting one content object into another object as a copy
d. Creating an object based template
Ans:b

6. Which are the backend systems from which the Web Dynpro Model Object can be supplied with information?
a. Web Services
b. RFC Modules such as BAPIs in an SAP ABAP backend system. This interface is provided by the Adaptive RFC and Layer (aRFC).
c. Enterprise JavaBeans (EJBs) which encapsulate application logic.
d. All of the above.
Ans: d

7. The Universal Work list (UWL) collects tasks and notifications from multiple provider systems and is integrated with Alert Management. The statement is:
a. True
b. False
Ans: a

8. What SAP component can be used to provide a single integrated user interface for users to SAP products?
a. service oriented
b. Enterprise Portal
c. SAP Netweaver Portal
d. SAP ERP Operations
Ans: b

9. What is the central component in the User Productivity Area?
a. SAP ERP HCM
b. SAP ERP Operations
c. Enterprise Portal
d. SAP Netweaver Portal
Ans:d

10. Define installed units?
a. SAP ERP Financials, Human Capital Management, Operations, Corporate Services.
b. Installed units are building blocks and are composed of clients, standalone engines and usage types.
c. It is the technical platform that powers the SAP Business Suite.
d. Integration Broker
Ans: b

11. What ensures a central point of access to information, applications and services in the company?
a. SAP ERP Financials
b. service oriented
c. SAP Netweaver Portal
d. Enterprise Portal
Ans: d

12. You can save and reuse the part of message mapping as
A. Mapping Template
B. Data type Enhancement
C. UDF Library
D. None of the above
Ans:a

13. System Landscape Directory adheres to ?
A. Distributed Management Task Force (DMTF)
B. Common Information Model
C. Spiral Model
D. None of the above

14. Sender Agreement is not required for
A. JDBC Adapter
B. IDoc Adapter
C. File Adapter
D. None of the above.
Ans:B

15. To maintain IDoc metadata and port, which transaction codes are used in PI ?
A. IDX5
B. IDX1
C. IDX2
D. B and C both.
Ans: D

SAP NETWEAVER Objective Questions Pdf Free Download ::

16. Types of Lookups in SAP PI are
A. RFC Lookup
B. JDBC Lookup
C. SOAP Lookup
D. All of the above.
Ans: D

17. SAP PI is open and flexible as it uses
A. Web Services Description Language (WSDL)
B. XML Schema Definition Language (XSD)
C. SOAP messaging
D. All of the above.
Ans: D

18. SAP PI is a single component that works flexibly to implement integration scenarios.?
A. True
B. False
Ans: B

19. What is the order of the pipeline steps in SAP PI
A. Interface Determination, Receiver Determination, Mapping, Technical Routing, Call Adapter
B. Receiver Determination, Interface Determination, Technical Routing Mapping, Call Adapter
C. Receiver Determination, Interface Determination, Mapping, Technical Routing, Call Adapter
D. None of these
Ans: C

20. You can create and maintain alert categories on the Integration Server?
A. True
B. False
Ans: A

21. New features in Advanced Adapter Engine are
A. Direct Connection
B. Integrated Configuration
C. Receiver Determination
D. A and B both
Ans: D

22. File Content Conversion is used to read
A. XML file
B. JDBC table
C. Text File
D. All of the above
Ans:C

23. You configure an Adapter in
A. Business system
B. Receiver Determination
C. Communication Channel
D. None of the above
Ans:C

24. Which one is import following objects in Enterprise Service Repository?
A. RFC
B. XSD
C. IDOC
D. All of the above
Ans:D

25. Proxies for outbound interfaces are called?
A. Java Proxies
B. Client Proxies
C. ABAP Proxies
D. Server Proxies
Ans: B

26. You design and configure PI objects in Integration Builder
A. True
B. False
Ans:A

27. RFC and IDoc metadata cannot be modified within PI.
A. True
B. False
Ans: A

28. Components of Runtime Workbench are
A. Component Monitoring
B. End-to-End Monitoring
C. Message Monitoring
D. A and B both.
Ans: D

29. You define Technical system and Business system in
A. Software Catalog
B. Technical Catalog
C. System Catalog
D. Transport Catalog
Ans: C

30. For Business Processes, what kind of mode is used ?
A. Synchronous
B. Asynchronous
C. Abstract
D. All of the above
Ans: C

SAP NETWEAVER MCQs ::