SAP SOLMAN Multiple Choice Questions :-

1. Which of the following are supported browsers for SAP Solution Manager?
A. Microsoft IE
B. Mozilla Firefox
C. Google Chrome
D. Apple Safari
E. All of the above
Answer : E

2. While defining Business blue print, you have to select source system, which of the following is an available option?
A. Business Process Repository
B. Project
C. Solution
D. A & B
E. A, B & C
Answer : E

3. In SAP Solman, using Change and Transport system you can transport Java and ABAP objects together?
A. True
B. False
Answer : A

4. In SAP Solman, logical landscape information about product systems is provided by the technical systems and SLD?
A. True
B. False
Answer : B

5. Which of the following roles are required to perform Work Center Technical Administration?
Answer : D

6. To plan work mode, which of the following tab you should access in SAP Solution Manager?
A. Job Management
B. Solution Documentation Assistant
C. System Administration
D. Technical Administration
Answer : D

7. In GPA, which of the following option is used to alert the customers when new content is available and it also propose to import it?
A. Scope
B. Content Delivery
C. Application Area
D. Search Attribute
Answer : B

8. Which of the following Transaction code is used for Business Blueprint in SAP Solution Manager?
A. Solar01
B. Solar03
C. Solar05
D. None of the above
Answer : A

9. Which of the following is not a SAP Solman Change Management function?
A. You can view Quality gate management projects assigned to your business partner.
B. All the requests for change assigned to your business partner.
C. You can also view all change documents assigned to your business partner and they can be further filtered based on different parameters.
D. License management information
Answer : D

10. In SAP system, you can keep the data separate for different clients using?
A. At Operating System Level
B. At Kernel Level
C. At SLD level
D. None of these
Answer : B

SAP SOLMAN Objective Questions Pdf Free Download ::

11. Which of the following provides integration tool for SAP BASIS Administrators to manage underlying infrastructure and application and business processes?
A. SAP Business Warehouse BW
C. SAP Solution Manager
D. SAP Process Integration PI
Answer : C

12. Which of the following is not a project type under SAP Solman Project Administration?
A. Implementation Project
B. Development Project
C. Maintenance Project
D. Upgrade Project
E. Template Project
Answer : B

13. Which of the following Transaction code can be used to release a task?
A. SE03
B. SE05
C. SE07
D. SE09
Answer : D

14. Which of the following activities doesn’t require use of Work modes in SAP Solution Manager?
A. Maintenance
B. System Migration
C. Patch upgrades
D. Project Definition
E. Customizing Changes
Answer : D

15. Maintenance Mode is type of Business Work mode?
A. True
B. False
Answer : B

16. When Solution Manager is initially set up, it transfers complete Landscape from SLD to LMDB in Solution Manager, this also includes the information from Software catalog?
A. True
B. False
Answer : A

17. In SAP Solution Manager, using template management you can create templates for blueprint documents, business scenarios, and configuration and they are specific to projects and solutions?
A. True
B. False
Answer : B

18. In SAP Solman, which of the following is used to perform the changes?
A. Change and Transport System
B. Change Request Management
C. Quality Gate Management
D. All of the above
Answer : A

19. Which of the following processes in SAP Solman deals with importing enhancement and support packages, and implementing critical SAP Notes?
A. Incident Management
B. Business Process Operations
C. IT Task Management
D. Maintenance Management
Answer : D

20. Which of the following can be used to raise a change request in SAP Solman?
A. From Business Blueprint
B. From a Solution
C. From a Roadmap
D. From an Incident
E. A, B & C
F. All of these
Answer : F