UBR Multiple Choice Questions :-

1. ________ is a virtual-circuit wide-area network that was designed in response to demands for a new type of WAN in the late 1980s and early 1990s.
A) X.25
B) Frame Relay
C) ATM
D) none of the above
Ans: B

2. Frame Relay provides ________.
A) PVCs
B) SVCs
C) either (a) or (b)
D) neither (a) nor (b)
Ans:C

3. VCIs in Frame Relay are called ______.
A) PVC
B) SVC
C) DLCIs
D) none of the above
Ans: C

4. In Frame Relay, when a _____ is selected, the corresponding table entry is recorded for all switches by the administrator
A) PVC
B) SVC
C) either (a) or (b)
D) neither (a) nor (b)
Ans: A

5. In Frame Relay, when. ______ is selected, it requires establishing and terminating phases
A) a PVC
B) an SVC
C) either (a) or (b)
D) neither (a) nor (b)
Ans: B

6. Frame Relay has _______.
A) only the physical layer
B) only the data link
C) the physical and data link layers
D) the physical, data link, and network layers
Ans: C

7. At the data link layer, Frame Relay uses a protocol that supports _____control.
A) flow
B) error
C) either (a) or (b)
D) neither (a) nor (b)
Ans: D

8. In Frame Relay, an address can be ________ bytes.
A) only 2
B) 2 to 3
C) 2 to 4
D) none of the above
Ans: C

9. In Frame Relay, the EA field defines the number of bytes; it is _____ in the last byte of the address.
A) 0
B) 1
C) 2
D) 3
Ans: B

10. To handle frames arriving from other protocols, Frame Relay uses a device called a _________.
A) VOFR
B) FRAD
C) MUX
D) none of the above
Ans: B

11. Frame Relay networks offer an option called ______________ that sends voice through the network.
A) VOFR
B) FRAD
C) MUX
D) none of the above
Ans: A

12. ________ is the cell relay protocol designed by the corresponding Forum and adopted by the ITU-T.
A) X.25
B) Frame Relay
C) ATM
D) none of the above
Ans: C

13. A _______ is defined as a small, fixed-size block of information.
A) frame
B) packet
C) cell
D) none of the above
Ans: C

14. In ATM, a virtual connection is defined by _________.
A) VPI
B) VCI
C) DLCI
D) a combination of (a) and (b)
Ans: D

15. The ATM standard defines ______ layers.
A) two
B) three
C) four
D) five
Ans: B

16. The VPI of a UNI is _______ bits in length.
A) 8
B) 12
C) 16
D) 24
Ans: A

17. The VPI of an NNI is _______ bits in length.
A) 8
B) 12
C) 16
D) 24
Ans: B

18. The ATM data packet is a cell composed of ______ bytes.
A) 40
B) 50
C) 52
D) 53
Ans: D

19. ______ eliminates the varying delay times associated with different-size packets.
A) X.25
B) Frame Relay
C) ATM
D) all of the above
Ans: C

20. A(n) ______ is the interface between a user and an ATM switch.
A) UNI
B) NNI
C) NNN
D) None of the above
Ans: A

UBR Objective Questions Pdf Free Download ::

21. _________ is the interface between two ATM switches.
A) UNI
B) NNI
C) NNN
D) none of the above
Ans: B

22. In ATM, connection between two endpoints is accomplished through _______.
A) TPs
B) VPs
C) VCs
D) all of the above
Ans: D

23. In ATM, the _______layer accepts transmissions from upper-layer services and maps them into ATM cells.
A) physical
B) ATM
C) AAL
D) none of the above
Ans: C

24. In ATM, the ______ layer provides routing, traffic management, switching, and multiplexing services.
A) physical
B) ATM
C) AAL
D) none of the above
Ans: B

25. In ATM, the _____ layer defines the transmission medium, bit transmission, encoding, and electrical-to-optical transformation.
A) physical
B) ATM layer
C) AAL
D) none of the above
Ans: A

26. The AAL is divided into _______ sublayers.
A) two
B) three
C) four
D) none of the above
Ans: A

27. In ATM, ______ is for constant-bit-rate data.
A) AAL1
B) AAL2
C) AAL3/4
D) AAL5
Ans: A

28. In ATM, _______is for short packets.
A) AAL1
B) AAL2
C) AAL3/4
D) AAL5
Ans: B

29. In ATM, _____ is for conventional packet switching (virtual-circuit approach or datagram approach).
A) AAL1
B) AAL2
C) AAL3/4
D) AAL5
Ans: C

30. In ATM, ______ is for packets requiring no sequencing and no error control mechanism.
A) AAL1
B) AAL2
C) AAL3/4
D) AAL5
Ans: D

31. ________ technology can be adapted for use in a LAN (ATM LAN).
A) X.25
B) Frame Relay
C) ATM
D) none of the above
Ans: C

32. In a _____ ATM LAN, an ATM switch connects stations.
A) pure
B) legacy
C) mixed architecture
D) none of the above
Ans: A

33. In a _______ ATM LAN, the backbone that connects traditional LANs uses ATM technology.
A) pure
B) legacy
C) mixed architecture
D) none of the above
Ans: B

34. A _______ ATM LAN combines features of a pure ATM LAN and a legacy ATM LAN.
A) pure
B) legacy
C) mixed architecture
D) none of the above
Ans: C

35. A _________ traffic model has a data rate that does not change.
A) constant bit rate
B) variable bit rate
C) bursty
D) none of the above
Ans: A

36. In the ________ traffic model, the rate of the data flow changes in time, with the changes smooth instead of sudden and sharp.
A) constant bit rate
B) variable bit rate
C) bursty
D) none of the above
Ans: B

37. In the ______ traffic model, the data rate changes suddenly in a very short time.
A) constant bit rate
B) variable bit rate
C) bursty
D) none of the above
Ans: C

38. In ATM, the _________ class is designed for customers who need real-time audio or video services. The service is similar to that provided by a dedicated line such as a T line.
A) CBR
B) VBR
C) ABR
D) UBR
Ans: A

39. In ATM, the _________ class is divided into two subclasses: real-time (VBR-RT) and non-real-time (VBR-NRT). VBR-RT is designed for those users who need real-time services (such as voice and video transmission) and use compression techniques to create a variable bit rate. VBR-NRT is designed for those users who do not need real-time services but use compression techniques to create a variable bit rate.
A) CBR
B) VBR
C) ABR
D) UBR
Ans: B

40. In ATM, the _________ class delivers cells at a minimum rate. If more network capacity is available, this minimum rate can be exceeded.
A) CBR
B) VBR
C) ABR
D) UBR
Ans: C

41. In ATM, the _________ class is a best-effort delivery service that does not guarantee anything.
A) CBR
B) VBR
C) ABR
D) UBR
Ans: D

42. Which AAL type is designed to support a data stream that has a constant bit rate?

A) AAL1
B) AAL2
C) AAL3/4
D) AAL5
Ans: A

43. The _______ bit rate service class is similar to the service provided by a T-line.
A. constant
B. variable
C. available
D. unspecified
Ans: A

44. The variable bit rate service class uses _______ techniques to create a variable bit rate.
A. encapsulation
B. encryption
C. switching
D. compression
Ans: D

45. The _______ bit rate service class delivers cells at a minimum rate that can be exceeded when the network is not running at full capacity.
A. constant
B. variable
C. available
D. unspecified
Ans: C

46. The _______ bit rate service class is a best-effort delivery service with no guarantees.
A. constant
B. variable
C. available
D. unspecified
Ans: D

UBR MCQs ::