WEB DESIGNING Multiple Choice Questions :-

1) Intrepret this statement: <strong>Michelle</strong>
a) It makes Michelle strong
b) It highlights Michelle as being strong
c) It will print out Michelle in bold font –
Ans: C

2) Tables can be nested (table inside of another table).
a) True –
b) False
Ans: a

3) Which is correct?
a) <b>Click Here<b>
b) <strong>Click Here<strong>
c) <b>Click Here</b> –
d) </strong>Click Here</strong>
Ans: c

4) Which of the following is a two sided tag?
a) DT
b) LI
c) DD
d) DL –
Ans: d

5) The Browser applies the feature of a tag until it encounters_____tag.
a) Quit
b) Closing –
c) Exit
d) Anti
e) Deactivate
Ans: b

6) _______are the HTML codes that control the apearance of the document contents
a) Tags –
b) Codas
c) Slashes
d) Properties
e) Code
Ans: a

7) What are the genral syntax for inline image?
a) src=img
b) src=image
c) img=file
d) img src=file –
e) image src=file
Ans: d

8) An HTML_____takes text in one format and changes it to HTML code.
a) Browser
b) Editor
c) Converter –
d) Processor
e) Parser
Ans: c

9) To create a link to an anchor, you use the______property in A tag.
a) Name
b) Tag
c) Link
d) Href –
Ans: d

10) HTML Tags are case sensitive.
a) True
b) False –
Ans: b

11) Relative path make your hypertext links______.
a) Portable –
b) Discrete
c) Uniform
Ans: a

12) A_____structure starts with a general topic that includes link to more specific topics.
a) Hierarchical –
b) Linear
c) Mixed
Ans: a

13) Which of the following path is supported by HTML?
a) Ralative
b) Defererenced
c) Absolute and Relative –
Ans: c

14) You cannot designate an inline image as a hypertext link.
a) True
b) False –
Ans: b

15) Because each computer differs in terms of what fonts it can display, each individual browser determines how text is to be displayed.
a) True –
b) False
Ans: a

16) You do not have to connect to the internet to verify changes to a Web page on your computer.
a) True –
b) False
Ans: a

17) You can combine structures e.g, linear and hierarchical.
a) True –
b) False
Ans: a

18) What is HTML stands for?
a) Hypertext Mailing List
b) Hypertext Mark Language
c) Hypertext Markup Language
Ans: c

19) What is the tag for an inline frmae?
a) Iframe
b) Inframe
c) frame
d) inlineframe
Ans: a

20) Within the MAP tag, you use the AREA tag to specify the areas of the image that will act as a hotspot.
a) True
b) False
Ans: a

21) Can you create an e-mail form with auto responder using form action method=mailto:youdomainname.com?
a) Yes
b) No
Ans: b

22) What is the most widely use e-mail form script?
a) ASP
b) PHP
c) Perl CGI
d) JSP
Ans: c

23) There are_____color names recognized by all version of HTML.
a) 6
b) 8
c) 256
d) 16
Ans: d

24) Software programs, like your Web browser, use a mathemathical approach to define color.
a) True
b) False
Ans: a

25) If you want to increase the font size by 2 relative to the sorounding text, you enter +2 in the tag.
a) True
b) False
Ans: a

26) What operator makes converts 00110011 into 11001100?
a) ~
b) !
c) &
d) |
Ans: a

27) The default statement of a switch is always executed.
a) True
b) False
Ans: b

28) H1 is the smallest header tag.
a) True
b) False
Ans: b

29) The page title is inside the____tag.
a) Body
b) Head
c) Division
d) Table
Ans: b

30) _____refers to the way the GIF file is saved by the graphics software.
a) Dithering
b) Interlacing
c) Balancing
Ans: b

31. With regards to e-mail addresses:
A. they must always contain an @ symbol
B. they can never contain spaces
C. they are case-insensitive
D. all of the above
Ans: D

32. A homepage is __________
A. an index of encyclopedia articles
B. where all Internet data is stored
C. required for access to the Internet
D. the first page of a website
Ans: D

33. Which of the following is used to explore the Internet?
A. Browser
B. Spreadsheet
C. Clipboard
D. Draw
Ans: A

34. What is Internet Explorer?
A. An Icon
B. A File Manager
C. A Browser
D. The Internet
Ans: C

35. What do I need to get onto the Internet?
A. Computer
B. Modem
C. Browser
D. All of the above
Ans: D

36. What is an ISP?
A. Internet System Protocol
B. Internal System Program
C. Internet Service Provider
D. None of the above
Ans: C

37. Which of the following is valid IP address?
A. 984.12.787.76
B. 192.168.321.10
C. 1.888.234.3456
Ans: D

38. Which is not a domain name extension
A. .mil
B. .org
C. .int
D. .com
Ans: C

39. What is a FTP program used for?
A. Transfer files to and from an Internet Server
B. Designing a website
C. Connecting to the internet
D. None of the above
Ans: A

40. Which of the following are commonly found on web pages?
A. internet
B. hyperlinks
C. intranet
D. all of the above
Ans: B

41. <TITLE> … </TITLE> tag must be within ________
A. Title
B. Form
C. Header
D. Body
Ans: C

42. Text within <EM> … </EM> tag is displayed as ________
A. bold
B. italic
C. list
D. indented
Ans: B

43. Text within <STRONG> … </STRONG> tag is displayed as ________
A. bold
B. italic
C. list
D. indented
Ans: A

44. <UL> … </UL> tag is used to ________
A. display the numbered list
B. underline the text
C. display the bulleted list
D. bold the text
Ans: C

45. Which tag is used to display the numbered list?
A. <OL></OL>
B. <DL></DL>
C. <UL></UL>
D. <LI></LI>
Ans: A

46. Which tag is used to display the large font size?
B. <BIG></BIG>
C. < SIZE ></SIZE>
Ans: B

47. <SCRIPT> … </SCRIPT> tag can be placed within ________
A. Header
B. Body
C. both A and B
D. none of the above
Ans: C

48. using <P> tag will
A. start a new paragraph
B. break the line
C. end the current paragraph
D. none of the above
Ans: A

49. <TD> … </TD> tag is used for ________
A. Table heading
B. Table Records
C. Table row
D. none of the above
Ans: B

50. Which is true to change the text color to red?
D. none of the above
Ans: B

WEB DESIGNING Objective Questions Pdf Free Download ::

51. What is the full form of HTML?
A. Hyper text markup language
B. Hyphenation text markup language
C. hyphenation test marking language
D. hyper text marking language
Ans: A

52. What is the full form of HTTP?
A. Hyper text transfer protocol
B. Hyper text transfer package
C. Hyphenation text test program
D. none of the above
Ans: A

53. What is a search engine?
A. a program that searches engines
B. a web site that searches anything
C. a hardware component
D. an machinery engine that search data
Ans: B

54. What is the full form of TCP/IP?
A. transmission control protocol / internet protocol
B. telephone call protocol / international protocol
C. transport control protocol / internet protocol
D. none of the above
Ans: A

55. HTML document start and end with which tag pairs?
A. <HEAD<….</HEAD>
B. <BODY>…..</BODY>
C. <HTML>……</HTML>
D. <WEB>……</WEB>
Ans: C

56. Which tag is used to create body text in HTML?
Ans: D

57. “Yahoo”, “Infoseek” and “Lycos” are _________?
A. Search Engines
B. Browsers
C. News groups
D. None of the above
Ans: A

58. What does the .com domain represents?
A. Education domain
B. Commercial domain
C. Network
D. None of the above
Ans: B

59. In Satellite based communication, VSAT stands for?
A. Very Small Aperture Terminal
B. Varying Size Aperture Terminal
C. Very Small Analog Terminal
D. None of the above
Ans: A

60. Outlook Express is a _________
A. E-Mail Client
B. Browser
C. Search Engine
D. None of the above
Ans: D

61. The spelling dialog box can be involved by choosing spelling from ________ menu.
A. Insert
B. File
C. Tools
D. View
Ans: C

62. Which key do you press to check spelling?
A. F3
B. F5
C. F7
D. F9
Ans: C

63. Which PowerPoint feature allows the user to create a simple presentation without having to spend too much time on it?
A. AutoContent Wizard
B. Animation
C. Color Schemes
D. Chart Wizard
Ans: A

64. Which PowerPoint feature adds special effects to modify the appearance of the slides and the timing between each slide?
A. Color Schemes
B. Animation
C. Transition Settings
D. Handouts
Ans: C

65. Slide sorter of PowerPoint is available on _____ menu.
A. Insert
B. File
C. View
D. Edit
Ans: C

66. To print the PowerPoint presentation, press
A. Ctrl + T
B. Ctrl + E
C. Ctrl + S
D. Ctrl + P
Ans: D

67. What is a slide transition?
A. Overheads
B. Letters
C. A special effect used to introduce a slide in a slide show
D. The way one slide looks
Ans: C

68. What does “apply design template” do?
A. Changes the content of the slide
B. Adds functionality to the slide
C. Changes the look of the slide without changing the content
D. None of the above
Ans: C

69. How can you stop a slide show?
A. Press the right arrow
B. Press Escape
C. Press the left arrow
D. Press the down arrow
Ans: B

70. What do you do to start the slide show?
A. Click on Go
B. Turn on transition
C. Click on the Slide Show icon
D. All of the above
Ans: C

71. Which object is used to create a form?
A. Tables and Queries
B. Tables only
C. Tables and reports
D. Queries and reports
Ans: B

72. What determines a table’s sort order?
A. AutoNumber field
B. Index field
C. Field order
D. Primary key
Ans: A

73. What is an intersection of a row and a column?
A. Form
B. Cursor
C. Cell
D. Record
Ans: C

74. Which tool do you use to create a query object?
A. Database wizard
B. Simple filter wizard
C. Simple query wizard
D. Table query wizard
Ans: C

75. Which of the following is not a view for interacting with a form object?
A. Datasheet view
B. Design view
C. Form view
D. Layout view
Ans: D

76. What is the purpose of indexing?
A. To reduce table size
B. To speedup data search
C. both A and B
D. none of the above
Ans: B

77. Which is the valid data type in Access?
A. Number
B. Text
C. Currency
D. All of the above
Ans: D

78. How many relations may exist between two tables in databases?
A. 4
B. 3
C. 2
D. 1
Ans: B

79. What is the full form of SQL?
A. Sophisticated Question List
B. Structured Question List
C. Structured Query Language
D. Small Query Length
Ans: C

80. Which data type is better to use for storing phone number in the following format “977-1-1234567”?
A. Text
B. AutoNumber
C. Number
D. Currency
Ans: A

81. Which is not a view for displaying a report object?
A. Datasheet view
B. Design view
C. Print preview
D. Layout preview
Ans: A

82. The report footer section is most useful for displaying:
A. grand totals
B. Column headings
C. subtotals
D. page numbers
Ans: A

83. Which function can not be used for calculated controls in a report?
Ans: C

84. Which setting you must modify to print a report using letterhead?
A. Group
B. Margin
C. Section
D. Orientation
Ans: B

85. In the datasheet formatting dialogue box, which is not an option in the border and line styles dropdown list box?
A. datasheet border
B. datasheet underline
C. Column Header underline
D. vertical gridline
Ans: C

86. Which is not an option for customizing a datasheet window?
A. change one row’s height
B. hide one column
C. change one column’s width
D. freeze one column
Ans: A

87. Which is not a command that is selectable from right click menu of a field column?
A. Hide columns
B. Unhide columns
C. freeze columns
D. sort descending
Ans: B

88. What do you call the process of restricting the display of records in a table to those matching a particular criterion?
A. filtering
B. restricting
C. sorting
D. sifting
Ans: A

89. In the relationships window, what does the appearance of symbols, such as 1 and the infinity symbol, at the endpoints of a relationship line mean?
A. Referential integrity is enforced
B. Referential integrity isn’t enforced
C. An inner join is set
D. An outer join is set
Ans: A

90. Which of the following is not an action query?
A. add
B. delete
C. make-table
D. update
Ans: A